Силно и безразсъдно рискувам това тук да се превърне в готварски псевдоблог, но желая да споделя последната си кулинарна импресия с вас. :D
Нарича се Sunny Sunday, или ако бяхме в китайски ресторант 'Яйца с три вида неща'. (В последния случай би било по-безопасно да кажете просто "номер 471", примерно, за да не станете жертва на лингвистичното разнообразие и да не ви донесат, примерно, компот от сепия или агресивна триглава супа).
Но да се върна към рецептата.
"Трите неща" са морков, зелена ябълка (или друг вид кисела ябълка) и соев сос.
Загрявате тигана с малко олио/зехтин(може и без него) и слагате вътре моркова нарязан на кръгчета, ябълката на тънки резенчета и соевия сос. (Понеже съм си bloody addict, отгоре поръсих малко джинджифил и съвсем малко канела. Впоследствие ябълката добива доста добър вкус въпреки необичайната си употреба и може евентуално да мине за някакъв екзотичен вид зеленчук/гъба/нещо друго). Когато от тигана започнат да се разнася характерно пращене, взимате дървена лъжица и бъркате, за да не загори. В същото време с другата ръка в отделна купичка разбърквате 2(или повече) яйца и слагате сол/вегета на вкус. Изсипвате в тигана и бъркате докато яйцето не претърпи цялостна термична обработка и рискът от салмонела не бъде отстранен (т.е. да не е течно яйцето). Продължавате да бъркате още малко и в последния момент преди приятното препичане да се превърне в нежелано изгаряне и похабяване на материала, махате от огъня.
Всичко заема около 6-7 минути, с миенето на чиниите и т.д. - около 10.
Времето на яденето не се засича, неделя е... ;)
В момента го дояждам, така че моменталното отравяне не е заплаха. Но моля, изчакайте поне два часа, преди да се пробвате да направите същото - трябва ми малко старт за да се отдалеча на безопасно разстояние по пътеката на Отвъд, в случай че наистина се окаже отровно. :Р
неделя, 10 октомври 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар